Híve vagyok, hogy azt együk, aminek éppen szezonja van, ami éppen terem a kertben, amit éppen lehet olcsóbban kapni a boltban. Ezért aztán sokszor már-már unom a tököt, most meg a barackot. Gondoltam rá, kéne egy kis krémleves... de az valahogy olyan snassz, szinte megissza az ember, mint a vizet, átszalad rajta, mintha nem is evett volna semmit. És ahogy gondolkodtam, vajon milyen levesbetét passzolna az őszibarack krémlevesbe, úgy jött az ihlet: ha a grizgaluska jó a zöldséglevesbe, miért ne lehetne kicsit átalakitva finom egy gyümölcslevesbe?
De lássuk előbb a levest:
A galuskát jó előre megcsináltam, mert hűlnie kell. 2,5 dl tejbe reszeltem fél citrom héját, 1 evőkanál cukrot, 6 dkg búzadarát, 1 evőkanál vajat, ezt az egészet jól felfőztem, mig elvált az edény falától. Aztán hagytam kihülni. 2 tojás sárgájával összekevertem, kis golyókat formáltam belőle (22 db diónyi lett), és a forró levesbe dobáltam őket, 3 percig főztem.
Aztán - aki ismer tudja, nem szeretek semmit kidobni - tanakodtam magamban mi a fenét csináljak a két tojás fehérjével... Eszembe jutott milyen jó is az a madártejben, hát jó lehet az a levesben is. Igy kemény habbá vertem egy kis cukorral és a végén szépen beleszaggattam a krémlevesbe.
Én meg a tányéromon tettem bele egy kis mazsolát is, bele nem főztem, mert a családban gyakorlatilag csak én szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése